Esperanza Spalding i Stockholm ikväll


Esperanza spelar på konserthuset ikväll. Hon är en fantastiskt cool förnyare av jazzmusik!

Nicki kiddin

Nicki Minaj langar två nya videos. Hon släpper ju sin debutskiva Pink Friday alldeles strax. Jag undrar hur den kommer att låta..... Nicki är en grym featuring-rappare men jag har i princip inte diggat någon av hennes låtar. Massive Attack var rätt cool, och jag gillar hennes verser i nya Right thru me, men Nicki är för kidsen. 
Tuggummi. Barbie. Harajuku. Auto-tune-madnessss...

Senaste singeln Right thru me (in it for some drama? kommer vi se Nicki på vita duken snart?)


Här är Check it out med Will.i.am


Femtastic i ditt ansikte

nice arbetsdag idag.


SVT Kulturnyheterna ville göra ett inslag om Femtastic som ska visas nästa vecka. Så vi hängde, jammade och snackade om varför vi finns. Skitsoft, kolla nästa vecka (återkommer om dag)!

Sen tog vi massa pressbilder med födelsedagsbarnet, artisten och vår eminenta fotograf Jenny Vaz.

Bilderna kommer snart... Här får ni en pre-view av vad som spelades in idag....

Rye Rye & M.I.A - en tung kombo..

Rye Rye är fett ung, dansar fett bra och rappar gott som en chickenwaaang... MIA är ju guden när det gäller softa och blasé produktioner. Typ vi-hänger-på-skolgården-och-gör-ingenting-och-orkar-inte-sjunga-orden-ordentligt.. De har i alla fall funnit varandra och de gör det bra!


Jag såg Rye Rye för typ ett år sen (lite mer) i Bruno gallerian. Nästa gång borde hon komma med storasyrran, till klubb Femtastic kanske!?!


Pz

Livesession med Cleo!

Nya siten Hammock Sessions har gjort ett inslag med coolaste rapparen Cleo, som även är en av producenterna bakom Klubb Femtastic. Kolla in fet live-rap!

 

Hammock Sessions - Cleo @ Sparken, Umeå - 2010-10-10 from Hammock Sessions on Vimeo.


Vilken vecka bakom oss..

Behövde söndag och måndag att pusta ut. Femtastic var högst närvarande i Stockholm förra veckan. Klubb Femtastic ägde sönder i onsdags när vi tog över Brunogallerian på Götgatan. Galet mycket folk och galet bra stämning och galet bra livemusik. Succé.

I samband med det fick vi mysa med Rasmus Almerud på SR Metropol och berätta om vilka vi är och vad vi vill göra. Klicka på bilden för att yssna på radioinslaget!


Sen var Seinabo Sey återigen på radio, Metropol ute, i fredags när hon pratade om Klubb Femtastic på Rättvisefesten på Strand. Ni kan lyssna på coolaste i stan (Sei, Zhala, Lina) genom att klicka på bilden!Sen körde vi stenhårt i lördags och knäckte skivor och spräckte högtalare på Strand. Odrägligt full blev Dj Vaneyney (jag alltså) som inte kunde bestämma sig för dj-namn. Vaneyney, Neyney eller Goldberg - Vad tycker ni??

Fortsätt hålla ögonen öppna - på fredag kommer SVT Kulturnyheterna och gör ett inslag om oss


<3<3<3<3 Fem-familjenget the picture?
raaadioooooo


fellas!

SR Metropol var på plats igår och gjorde ett livereportage om Femtastic och Klubb Femtastic. Här kan ni lyssna, vi e faktiskt riktigt sköna!

Nathalie och jag pratar brudar och musik


Dagen efter

Shit igår var magiskt. Naomi Pilgrim gungade igång luften i Brunogallerian vid 8.. Färsk frukt på borden, tända ljus, fina afrikanska tyger... Folk droppade in tidigt, vissa ba - va? 80 spänn??? och andra ba - tja soft, här har ni 80 spänn.
Och the drip kept on drippin. Det hade helt plötsligt bildats en kö ända ut till gatan och dansare från P*fect körde galen vouging på dansgolvet.

Kl närmade sig elva och femtastics husband (peace out marika, maria, lollo, lea) äntrade scenen tillsammans med May Yamani. Öppnade tungt med jack daniels-tishan och mössan på sned... Skit fet spelning av en artist vi längtat efter att få höra!

Sen fan... Seinabo Sey. Upp på scenen i skitcool outfit, följd av tre fierce background singers, en saxofonist och en Stella på percussion. Seinabo med sitt crowd ägde hela lokalen och skrek ut sin soul. Publiken skrek tillbaka. Det fetaste var nog Crooked booty.. SNAAART kommer filmer don´t worry!

Sista timmen pumpade Miss DJ dancehall, afro, soca, crooked booty helt enkelt... fan va folk dansade!! vakterna var tvugna att bli arga och ryta för att folk tillslut skulle lämna gallerian när vi stängde. Och när folk slussades ut, tog de tag i mig i dörren och gav mig kärlek kärlek kärlek för att de fått bästa kvällen.

"ni är roliga" "ni är något annat" "ni är tjejer allihopa!!" "ni är glaadaaa!" "jag har inte dansat såhär mycket på skiiit länge" "ni e fett hiphop"


Kärlek tillbaka och tack för inatt!


En vecka kvar till festen!!

Hörrni. Det är bara en vecka kvar till K L U B B  F E M T A S T I C
Det kommer att bli en galen natt... Brunogallerian kommer att flippa ut, bubbla upp, braka loss, blowa out etc...


Seinabo Sey och May Yamani på scen i fet konsert med Femtastics liveband


Naomi Pilgrim från Stockholmsnatt spelar skivor tillsammans med polare
Miss DJ avslutar natten med sin galna afro/soca/dancehall/hiphop-frosseri


Fotograferna Amie Bramme/Siri Magnusdotter/Jenny Vaz ställer ut

och

Vi bjuder på frukt och genomtänkta outfits ;)


SES HÄR!!!Yo Majestyyyyyyyy

Yeaahh ni är saknade! NY låt jag hittade, Im da best. Lyssna här: YO DA BEST


Sex and sexes

Har ni kollat in Ludacris senaste skiva "Battle of the sexes" ?
Jag har alltid diggat Luda som kan få allt att låta coolt (ja visst har han svackor, men det är svårt att hata på honom). Ludacris är ju helt inne i usher-trey songz-knullmusik-stilen men jag tycker att han har ett coolt tema på skivan. Battle of the sexes - kvinna och man. Han har med en kvinnlig rappare eller sångerska på nästan varenda låt. Lil Kim, Trina, Eve, Nicki Minaj, Shawnna, Monica etc.


Och det är fett! Det är uppfriskande och några verser e galet tunga, typ Shawnnas vers i låten "B.O.T.S Radio" och Eve i "My chic bad remix" !


Luda har gjort låtar med några av de tyngsta kvinnliga artisterna i genren - från Missy Elliot via Foxy Brown till Fergie och Ciara. Keep it up Luda! Man märker tydligt att attityden smittar av sig på andra stora rappare. Det verkar inte finnas något hetare just nu än att ha sina protegés... (Läs: Lil Wayne = Drake och Nicki Minaj)


Battle...
My chics hooood....

You make me bisexual baby !

THEESatisfaction! (www.theesatisfaction.com) Det här coola paret ska man hålla ögonen på...


Enuff!

Every woman got i breakingpoint!

Keri Hilson pekar med hela handen, med långa naglar och med ett dödligt knyck med huvudet... There´s a limit to her love, and to every woman´s love. Jag diggar låten skitmycket! Ett snyggt sound (prod. timbaland) som påminner om Estelle. Jag gillar att hon är så lack också. När de står och vevar med den knutna handen på balkongen i slutet. Symboliskt.


Keri Hilson - Breaking point

Hemligheten avslöjas...

The BEST KEPT SECRET SHOW Chapter 1 by BELDINA

Den 7 oktober har Beldina Malaika releasefest för sin singel “Here we go” på Ljunggren/Bruno i Stockholm. ”Here we go” är det första som släpps från hennes EP ”Best kept secret”. Titeln på EP:n är talande för allt vad Beldina står för. Beldina Malaika har, trots sina 22 år, en gedigen resumé bakom sig. Hon har jobbat i princip med alla större artister inom svensk hiphop, alltifrån Timbuktu och Promoe, till STOR och Lazee. Hon har ett känt namn inom svensk musikindustri, både som sångerska och låtskrivare, och nu kommer hon att ha en hel kväll på Ljunggren till sin ära.

Denna kväll får vi på riktigt, för första gången, ta del av Beldinas egna material, skrivet av henne själv. Den väl bevarade hemligheten kommer att avslöjas i stort format! Förutom att Beldina Malaika tar över scenen, står DJ:n Jesaja och Ali Payami bakom skivspelarna. Båda kända Malmöprofiler inom musik- och klubbvärlden.

Beldina kommer med något nytt för Sverige. Hon är en fusion av klassisk soul och slick RnB, med en röst som ger gåshud. Vad hon levererar den 7 oktober vet egentligen ingen, det enda vi kan veta är att det kommer att slå stort.

Ses där!!

RSS 2.0