Har Sverige blivit mer jämställt?

Saker håller på att förändras i Sveriges kulturliv. Arvika har infört en 50/50 policy på sina artistbokningar, Rättviseförmedlingen nätverkar åt alla Sveriges skickliga kvinnor och P3 Guld och Stockholmspriset domineras av kvinnliga vinnare. Sverige blomstrar av drivna kvinnor inom musik- och kulturbranschen.

Ett annat exempel på större och vidare utrymme för kvinnor inom musikbranschen är crewet och produktionsbolaget Femtastic. Femtastic inrymmer skickliga musiker, utpräglade artister, eftertraktade djs, management och produktion. De är sina egna bokare och managers och de producerar sina egna events och klubbar. De är alla kvinnor.

Femtastic har arrangerat flera stora fester i Stockholm, från Södra Teaterns champagnebar till Brunogallerian. Deras klubb, Klubb Femtastic, hushåller flera olika djs, liveakter som spelar med Femtastics residenta band och utmärkande utställningar. Festerna har varit en succé.

"Man brukar läsa och höra om 'en våg' av kvinnlig dominans eller feministiska initiativ. Men jag tror att vi behöver hitta en annan metafor", säger Vanessa Marko, grundare och producent för Femtastic. ”Det handlar inte heller om någon kvinnlig dominans än, det är bara så ovant för ögat att se lika många kvinnor som män på scenen eller i tv-rutan.”

Nästa Klubb Femtastic är 3 mars i Brunogallerian. Då kommer P3 Guld-nominerade Jasmine Kara och Umeå-rapparen Cleo att stå på scen med livebandet och tre olika djs, samt en utställning av konstnären Jessica Eriksson. De lovar även att bjuda på färsk frukt och stora leenden.Kommentarer
Postat av: Adam

Jaha, då var det dags att följa mitt livs första blogg. Big upz!

2011-03-29 @ 13:04:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0