Tres senoritas salieron a buscar vinilos...


Femtastic en Chile
- DJ Surati & Kaur - DJ Atenea - DJ Neyney (se fue al bar)

Först artist, sen kvinna. Eller hur var det?

Kolla här! En artikel om Femtastic som jag helt missat att lägga upp på bloggen. Hittade mailet om artikeln i min gmail precis.. Artikeln fokuserar (som oftast) på vår kvinnlighet och jag tycker att hon skriver bra. Gör oss gott. Reflekterar över att det är svårt att undkomma särbehandling eller någon slags skevhet i vad som förväntas av en. Artikeln är skriven av Begard på Whoa Community.
Läs den här eller här nedan

Det är intressant vad man väljer att lyfta fram i media. Jag intervjuade kollektivet Femtastic och kom på mig själv ställa frågor som jag aldrig skulle ställa manliga aktörer i hiphopbranschen.

Givetvis finns det en konflikt i att vara kvinna i en mansdominerad bransch. Det finns anledningar till varför det är flest män i branschen. Det är inget att hymla med att könsmaktsordningen även gäller inom musikbranschen som i övriga branscher. Därför är en och annan fråga om könets betydelse viktig att ta med. För det måste väl vara svårare att slå igenom som kvinna i hiphopbranschen? Men när svaret på den frågan blir huvudrubriken så ser man först könet och i andra hand artisten.

Ett exempel på det är när SVT Kulturnyheterna gör ett reportage om gänget. Man ser en glad jammande samling första stunden, och andra stunden ser man hur de förklarar hur branschen ser ut för kvinnorna verksamma i den. Det är ganska uppenbart vad SVT har velat fokusera på och vad de har valt att klippa bort.

Så vad är då Femtastic? Femtastic är ett crew och ett produktionsbolag. De är ett gäng vänner och bekanta som har befunnit sig i musikbranschen på olika sätt under flera år. Kollektivet inrymmer riktigt duktiga musiker, utpräglade artister som Seinabo SeyCleo och Syster sol, dj:s som Miss DJ, samt PR-kvinnan Vanessa Marko som är grundaren och spindeln i nätet. De är sina egna bokare och managers och producerar sina egna events och klubbar.

Klubb Femtastic är deras klubb och forum för att ta fram nya artister på scen på ett bra sätt. Klubb Femtastic har ingen fast form eller plats, utan dyker upp i nytt format och med nytt innehåll varje gång. Premiären var på Champagnebaren på Södra teatern. Det kom så mycket folk att Södra teatern fick stänga insläppet och baren en timme tidigare på grund av att all alkohol tagit slut.

Visserligen är de alla kvinnor och har åsikter om hur olika branschen behandlar en utifrån kön och att tonvikten ligger på män. Uppenbarligen har de fattat att de som entreprenörer och artister måste gå ihop för att ta plats. De måste arrangera sina egna fester, boka egna artister och promota sig själva. För det kommer inte branschen från stenåldern göra åt dem. För i första hand är de ett gäng artister och entreprenörer, och i andra hand smarta kvinnor som kommit på ett sätt att förbättra den egna situationen.

Relaterade länkar och information:
http://femtastic.blogg.se/
www.cleomusic.se
www.systersol.se
http://www.myspace.com/seinabosey

Forumtråd: Krönika: Först artist, sen kvinna. Eller hur var det?Gbg har flow

Silversystrar reppar Göteborg och har kört sin grej ett bra tag! Digga deras äldre grejer och Fröken Bs kollaborationer med Shazaam (hon äger sönder). Här är de senaste släppen från syrrorna, ge låtarna minst två lyssningar. De växer och de kittlar ens klassiska svensk-hiphop-feeling (lite ison och fille?)

SwaggerToppen av pallen
"om arrangörer bara hookar oss ett nice price ska jag visa att vi kickar lika tight live"
Femtastic ska komma ihåg det...

Gnucci Banana & Spoek Mathambo - Nytt Mixtape!

Riktiga fest mc:s på fet dancehall, funk, house, afro. Något av det roligaste Sverige har bjudit på senaste tiden! Postat om Gucci tidigare, är ett fan.
Nike Sportswear presenterar detta spicey mixtape.

Nod your head

Nike Sportswear presents Gnucci Banana & Spoek Mathambo Pero Spicey Mixtape from nikesportswearsverige at Letsmix.com

Nike Sportswear presents Gnucci Banana & Spoek Mathambo Pero Spicey Mixtape from nikesportswearsverige at Letsmix.com.La Tete / Olo Coloro / Neyney

Häng, utställning och spela skivor på Bar Iguana i Renaca, Chile.
La tete och Olo Coloro är två hypade konstnärer från Valparaiso som tar över hela området denna sommar (ja det är sommar här!) De är även jävligt sköna dudes och det kommer bli fler fester med dem framöver. Stay tuned!
Tetas?
Olo Coloro y la Neyney!

BAD GYAL


Robyn / Savage Skulls / Douster


Puto peligroso !

Savage Skulls & Douster feat Robyn - Bad Gal from Mad Decent on Vimeo.FEMTASTIC en CHILE 1102 2011

FEMTASTIC in Chile! An epic saga. Here is he event, go plan your next weekend baby!!


FEMTASTIC – Un concepto diferente

Les inivtamos cordialmente a la fiesta de FEMTASTIC en el TEATRO MAURI 11 02 2011 
Una noche llena de nuevas experiencias, buena música y el mejor ambiente. Junto a nosotros;

Dj SURATI & KAUR (Ambient/Chillout) – Valparaíso

Dj ATENEA (HipHop) - Santiago

Nicole Atenea Nazar Q. , más conocida como Dj Atenea, es una de las primeras mujeres dj´s de Chile de la escena Hip hop. Comenzó el año 2006 destacandose por tener un estilo de mezclas clásico en tornamesas, abarcando todo el rap de la década de los 90`.

Dj NEYNEY (HipHop/Afro/Socca/Electro) – Estocolmo

Vanessa Marko, dj y fundadora de Femtastic en Suecia. Fiesta Femtastic es la mas prendía de las fiestas urbanas de Estocolmo.


.::GRAFFITI EN VIVO POR GIGI TURRONA, BISY & NAZCA::.

.::DESFILE DE MODA::.

.::INTERVENCIONES ARTÍSTICAS::.

TEATRO MAURI
23-05

Lista hasta la 01.00 a 1.000 colectivo.f2011@gmail.com
General 2.500


Atentos a la repartición de invitaciones!!Invita: COLECTIVO F

Que pasa en Sudamerica hueoonaaa?!


Ni kanske har gått in då och då. Tänkt att shit, Femtastic måste ha ngt nytt bra till mig. Sorry! Jag (Vany) har varit sjukt slapp och på resande fot i Chile-Argentina-Uruguay-Brasilien. Två månder har gått snabbt som fan och det har passerat mycket bra folk, bra musik, bra fester, bra mat och braaa jävla väder.. :)

Nu är jag tillbaka i Valparaiso, Chile. Stan som ropar på en när man åker därifrån. Stan som har en fet teater där vi ska ha en fet Klubb Femtastic om två veckor. Stan där jag (dj neyney aka. dj slim) ska dra ner till stranden nu och spela skivor med La Tete och Olo Coloro på deras utomhusutställning.

Den 11 februari ska vi ha en fet Klubb Femtastic i Chile. Så nu kickar vi igång igen gott folk. Först här i solen, sen i Sthlm.

Här är lite bilder från när jag spelade på La Sala i Valparaiso, en fet källare - tillräckligt mörk för att man ska kunna göra precis vad man vill... Paz y amor

2011-01-27 @ 20:35:26 Permalink Femtastic Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0